Kaasmarkt Hoorn in Hoorn

Donderdag 4 Juli 2019 - 13:00-15:00 uur


Kaasmarkt Hoorn 2019 De Hoornse Kaasmarkt is een show met allure om te zien in dit historische gedeelte. Het plein in het centrum van Hoorn ligt vol met kaas en via het bieden en loven, handje klap, worden de kazen verhandeld, gewogen en gedragen. Iedere week vanaf half juni tot begin september wordt de kaasmarkt show twee maal per dag gehouden. De kaasmarkt van Hoorn is al eeuwen oud en deze happening geeft je een blik in het onderhandelen met de handelaren en boeren via de handjeklap- methode over de prijs van de kaas zoals het al eeuwen gaat. De kaas wordt uitgebreid gekeurd en de kazen worden geladen op een berrie door de kaasdragers. Er is een heuse kaas marktmeester, er zijn oud Hollandse kaasmeisjes, wagenmeesters en een typische paard en wagen ondersteund door passende muziek. Hoorn en de kaasmarkt zijn zeer geschikt voor een dagje uit met kinderen. De toegang tot Kaasmarkt Hoorn is gratis zo ook de gezellige binnenstad. Vergeet bij je bezoek niet dat Hoorn ook sfeervolle warenmarkten heeft die het bezoeken de moeite waard maken! Graag tot ziens op de kaasmarkt van Hoorn!

Opslaan in Agenda 2019-07-04 13:00 2019-07-04 15:00 Europe/Amsterdam Kaasmarkt Hoorn Kaasmarkt Hoorn 2019 De Hoornse Kaasmarkt is een show met allure om te zien in dit historische gedeelte. Het plein in het centrum van Hoorn ligt vol met kaas en via het bieden en loven, handje klap, worden de kazen verhandeld, gewogen en gedragen. Iedere week vanaf half juni tot begin september wordt de kaasmarkt show twee maal per dag gehouden. De kaasmarkt van Hoorn is al eeuwen oud en deze happening geeft je een blik in het onderhandelen met de handelaren en boeren via de handjeklap- methode over de prijs van de kaas zoals het al eeuwen gaat. De kaas wordt uitgebreid gekeurd en de kazen worden geladen op een berrie door de kaasdragers. Er is een heuse kaas marktmeester, er zijn oud Hollandse kaasmeisjes, wagenmeesters en een typische paard en wagen ondersteund door passende muziek. Hoorn en de kaasmarkt zijn zeer geschikt voor een dagje uit met kinderen. De toegang tot Kaasmarkt Hoorn is gratis zo ook de gezellige binnenstad. Vergeet bij je bezoek niet dat Hoorn ook sfeervolle warenmarkten heeft die het bezoeken de moeite waard maken! Graag tot ziens op de kaasmarkt van Hoorn! HoornLocatie: De Roode Steen, Hoorn


Vandaag in de buurt:

Vandaag zijn er de volgende markten in de buurt. Zo is er in Amsterdam Jordaan een markt.

Deze week in de buurt:

Deze week zijn er de volgende markten in de buurt. Zo is er in Wognum een beurs, in Middenbeemster een brocante markt, in Noord Scharwoude een braderie, in Wormerveer een braderie, in Alkmaar een boeken & muziek markt.


Beurzen


30 mei
Wognum


Brocante markten


30 mei
Middenbeemste


Braderiëen


30 mei
Noord Scharwo
1 jun
Wormerveer

Boeken & Muziek markten


2 jun
Alkmaar